Wanneer kun je het beste een gebruikte of nieuwe auto kopen?

 

Is het nu het juiste moment om een tweedehands auto te kopen?

Er is geen ontkomen aan. Momenteel zijn de prijzen van gebruikte auto’s hoog. Een wereldwijd tekort aan halfgeleiders dat het aanbod van nieuwe auto’s beïnvloedt, blijft het toch al beperkte aanbod van gebruikte auto’s extra onder druk zetten, wat in combinatie met de enorme consumentenvraag in de markt betekent dat de prijzen al enkele maanden stijgen. Betekent dit dat ik moet wachten met kopen?

Het probleem van vraag en aanbod van gebruikte auto’s zal naar verwachting voorlopig aanhouden. Het tekort aan chips voor nieuwe Peugeot 208-auto’s zal naar verwachting pas eind dit jaar afnemen. Voeg een extra factor toe, zoals het kwalificeren voor een schone luchtzone, en de lijst met levensvatbare gebruikte auto’s op de markt is voor sommigen veel kleiner. Dit betekent dat de vraag naar minder auto’s in de toekomst waarschijnlijk zal blijven stijgen.

Niemand kan in de toekomst kijken, maar verwacht niet dat de prijzen van gebruikte auto’s snel zullen dalen.

Dus als u zich op de markt voor gebruikte auto’s bevindt, is dit het beste moment om in te springen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u vandaag een auto kunt kopen en de prijs ziet dalen.

Met meer retailers die thuisbezorging en click-and-collect aanbieden, hoeven uw keuzes niet beperkt te zijn tot uw locatie. Dat betekent dat er nog genoeg keuze is op de markt en genoeg kortingen te vinden zijn. Dus voorlopig zit het nog goed. bij aankoop van een gebruikte auto.

Is dit een goed moment om een nieuwe auto te kopen?

Met de kentekenplaten van maart in het verschiet, vragen velen zich af of ze hun nieuwe auto nu moeten bestellen of moeten wachten tot de huidige leveringsvertraging voorbij is.

Sommige fabrikanten zijn meer getroffen dan andere, maar leveringsproblemen zullen in ieder geval tot het einde van dit jaar aanhouden. Dus wilt u dit jaar een nieuwe auto, dan is dit het beste moment om uw bestelling te plaatsen. Ja, zes maanden kunnen lang aanvoelen, maar vertragingen bij bestellingen vergroten de wachttijd alleen maar.

Dit is dus het beste moment om een nieuwe auto te kopen. Maar heb niet het gevoel dat je erin moet springen. Er staan het hele jaar door veel nieuwe autodeals op Auto Trader, inclusief maandelijkse financiële deals. Dus, zelfs als er een kleine vertraging is bij het rijden met uw nieuwe auto, neem de tijd, budget en vind de perfecte auto voor u. Als je er klaar voor bent, helpen we je bij het kopen van een nieuwe auto.

Beste tijd om een gebruikte auto te kopen

1. Koop een gebruikte auto na invoering van een nieuw kenteken
September en maart zijn de beste maanden om een tweedehands auto te kopen. Kort nadat een nieuw nummerplaatformaat is geïntroduceerd, hebben veel mensen de neiging om onderdelen van hun oude auto te vervangen door een nieuwe.

2. Koop een gebruikte auto vlak voordat er nieuwe kentekenplaten worden ingevoerd.
In afwachting van een kentekenwijziging ruimen dealers vaak oude inventaris op in afwachting van een naderende vloedgolf van auto’s. Omdat de ruimte in de voortuin beperkt is, hanteren we vaak lagere prijzen om sommige eigendommen te ontruimen. Daarom kunnen augustus en februari de beste tijden zijn om een gebruikte of goedgekeurde tweedehands auto te kopen.

Beste tijd om een nieuwe auto te kopen

1. Winkel tijdens rustige uren

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, is het een goed idee om tijdens rustige uren te winkelen. Aan het einde van elk kwartaal in maart, juni, september en december willen dealers hun targets behalen en bonussen ontvangen. Dit betekent dat onderhandelingen eenvoudiger zijn en u zelfs deals kunt aanbieden.

Als u naar een dealer gaat, plan dan doordeweeks wanneer winkels naar verwachting minder druk zijn dan in het weekend, zodat autodealers meer aandacht en betere aanbiedingen krijgen.

2. Aanschaf van een nieuwe auto vóór kentekenregistratie

Augustus en februari zijn goede tijden om een nieuwe auto te kopen, aangezien veel mensen het kopen van een auto met nieuwe kentekenplaten uitstellen. Onderhandelen met autodealers die proberen hun verkoopdoelstellingen te halen, kan deze maand dus gemakkelijker zijn.

3. Winkel wanneer er nieuwe automodellen worden uitgebracht

Het is de moeite waard om de autopers, zoals deze website, in de gaten te houden voor nieuws over nieuwe modellen of updates die in het nieuwe jaar komen. Naarmate nieuwe en bijgewerkte automodellen worden uitgebracht, zijn bestaande modellen beschikbaar tegen gereduceerde prijzen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *