Voordelen van het kopen van nieuwe en duurzame medische apparatuur

Een duurzaam medisch apparaat belooft zijn gebruikers een betere gezondheidszorg door innovatieve technologie. Wat de meeste ziekenhuizen en klinieken zich vaak afvragen wanneer er een overweging is om een medisch hulpmiddel aan te schaffen, is of ze moeten overwegen gebruikte of nieuwe medische apparatuur te kopen. Het antwoord op deze ogenschijnlijk eenvoudige vraag is gecompliceerd, omdat er veel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden voordat een beslissing wordt genomen. De volgende zijn enkele van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de beslissing om Glijmiddel kopen medische apparatuur te kopen:

De allereerste en belangrijkste factor die van invloed kan zijn op de beslissing om duurzame medische apparatuur te kopen, zijn de kosten. Er zijn enkele belangrijke overwegingen die moeten worden gemaakt met betrekking tot de kosten van apparatuur die verder gaan dan de individuele prijs van het medische hulpmiddel. Dus, als we de kostenfactor constant houden, kunnen we nu de voordelen van de aankoop van nieuwe en duurzame medische apparatuur afwegen tegen die van gebruikte.

Nieuwe en duurzame medische apparatuur wordt meestal geleverd met de zogenaamde OEM, wat staat voor Original Equipment Manufacturer-garantie. De OEM is een vrijwaringsbelofte van de fabrikant voor eventuele schade of defecten onder normale gebruiksomstandigheden. De OEM-garantie dekt meestal zowel de software van het apparaat als de hardwarecomponenten en is daarmee een goede garantie voor volledige gemoedsrust. Medische apparatuur die wordt gebruikt of opgeknapt, wordt doorgaans geleverd met een in de tijd beperkte garantie die wordt aangeboden door de wederverkopers. In de meeste gevallen dekt dit type garantie niet de volledige software- en hardwareschade. Hoewel het verkrijgen van een verlengde garantie een beschikbare optie is, zou dit zich ook vertalen in extra kosten.

Daarnaast heeft een nieuwe en duurzame medische faciliteit doorgaans het extra voordeel van een uitstekende post-sales service waarbij alle vragen over technische informatie rechtstreeks worden behandeld door de oorspronkelijke fabrikant van het apparaat of in samenwerking met de distributeur van de apparatuur. Het technische personeel van de fabrikant beschikt over de expertise en de juiste opleiding om gedegen ondersteuning en advies te geven. Aan de andere kant van de medaille moeten gebruikers van gebruikte medische apparaten mogelijk contact opnemen met de wederverkoper van het product, die mogelijk niet over de belangrijke technische vaardigheden en expertise beschikt om problemen met het product op te lossen.

Een andere reden tot zorg is de beschikbaarheid van accessoires en reserveonderdelen voor de medische voorzieningen. Deze benodigdheden zijn het gemakkelijkst verkrijgbaar voor gloednieuwe medische apparaten gedurende de geschatte levensduur. Een groter netwerk van geautoriseerde reparatiecentra en dealers fungeert ook als een bijkomend voordeel. Onderdelen en accessoires van gebruikte of opgeknapte medische apparaten kunnen moeilijk verkrijgbaar zijn omdat ze geleidelijk worden uitgefaseerd. Hierdoor kan het apparaat uiteindelijk onbruikbaar worden.