Voordelen van een EHBO-doos op het werk

Eerste hulp kan worden gedefinieerd als zorg, hulp of assistentie die gewoonlijk wordt gegeven aan een persoon met een medisch probleem voordat deze uiteindelijk naar een ziekenhuis wordt vervoerd.

Dit woord verwijst niet alleen naar verwondingen, maar omvat alle soorten medische aandoeningen die dringende aandacht vereisen. EHBO-koffers worden meestal op strategische plekken in een kantoor of werkplaats geplaatst. Een van de meer opvallende tekens die je op EHBO-koffers ziet, is het rood geverfde kruis.

Werknemers zijn doorgaans opgeleid om verschillende vaardigheden te leren voor het verlenen van eerste hulp Boksbandages en het redden van slachtoffers die dringend medische hulp nodig hebben. De moderne werkplek is in de loop der jaren geƫvolueerd met technologische vooruitgang in combinatie met de nieuwste machines, elektrische apparaten en het gebruik van gevaarlijke chemicaliƫn. Dit heeft het risico op ongevallen op de werkvloer sterk vergroot.

Een EHBO-doos bevat meestal een paar basisartikelen die essentieel zijn voor de behandeling van kleine en grote wonden. Het bevat ook een paar medicijnen om veelvoorkomende aandoeningen zoals catarre, verkoudheid, hoest, hoofdpijn en pijn te behandelen. Items die in een EHBO-doos moeten worden opgenomen, zijn onder meer pleisters, watten, gaas, verband, handschoenen, scharen, scheermesjes, jodium, waterstofperoxide, sterke drank, chloroquine, paracetamol en dettol. Niet alle EHBO-koffers hebben dezelfde inhoud, maar het doel is om de basis mee te nemen.

Voordelen van eerste hulp

Het ontbreken van een EHBO-doos op de werkplek betekent dat dit bij een ongeval kostbaar en schadelijk kan zijn. Hier zijn enkele van de voordelen.

  • om verder letsel te voorkomen
  • Voorkomt luchtwegobstructie door bloed en lichaamsvloeistoffen goed af te voeren en op te ruimen.
  • Om het leven te behouden door het bloeden te stoppen
  • om te helpen bij het herstelproces

Om te helpen bij het verlenen van eerste hulp in een noodsituatie, moet al het personeel goed zijn opgeleid in de verschillende methoden die worden gebruikt om slachtoffers van ongevallen te reanimeren. De vier belangrijkste nadruk ligt op het verschaffen van een open luchtweg en het mogelijk maken van een adequate ademhaling door middel van mond-op-mond- of mond-op-neusademhaling met ongeveer 10 tot 16 ademhalingen per minuut. Zuurstof kan worden gebruikt als het slachtoffer niet reageert. Het personeel moet ook worden geleerd hoe overmatig bloeden kan worden gestopt door handdruk uit te oefenen en verband aan te brengen op het bloedingspunt om voor voldoende circulatie te zorgen.