Tips voor kosteneffectieve airconditioning

Centrale airconditioners verbruiken zeker meer stroom dan airconditioners met kleine ramen of moderne split-airconditioners, maar de airconditioning deurne kunnen de koelkosten verlagen als u de tips volgt. type airconditioning.

Airconditioningtips voor kosteneffectieve koeling

Hier zijn enkele trefzekere manieren om uw zomer aangenamer en gemakkelijker te maken.

Energy Star-productselectie

Kies een airconditioner met een Energy Star-classificatie, zodat de unit relatief minder energie verbruikt dan andere conventionele units op de markt. Het type airco maakt niet uit. Centrale en raam Energy Star AC’s bieden hetzelfde koeleffect als niet-Energy Star AC’s, maar verbruiken minder stroom. Gecentraliseerde AC van Energy Star verbruikt 14% minder energie, terwijl raamunits met minstens 10% minder energie kunnen werken dan conventionele units.

Als uw oude unit het einde van zijn levensduur heeft bereikt, aarzel dan niet om uw inefficiënte airconditioningunit te vervangen door een Energy Star-product. Energy Star-producten zijn meestal iets duurder, maar u kunt ze in de loop van de tijd terugbetalen met lagere energierekeningen. Cijfers over energie-efficiëntie variëren echter vaak van product tot product!

thermostaat instellingen

Het installeren van een programmeerbare thermostaat om het koelniveau te regelen, is een handige manier om het stroomverbruik en de kosten te verminderen. Als je thuis bent, is het een goed idee om de temperatuur een paar graden lager in te stellen dan normaal. De ideale stand van 78 graden houdt de ruimte comfortabel koel zonder het koelsysteem te overbelasten. Snelle temperatuurveranderingen hebben de neiging om meer energie te verbruiken.

Wanneer u echter het huis verlaat, zal het verlagen van de temperatuur tot iets onder de buitentemperatuur (meestal 85 graden) de belasting van uw airconditioning minimaliseren, waardoor deze snel kan afkoelen wanneer dat nodig is.

Ventilatie, isolatie en beglazing

Een goed geventileerde zolderruimte zorgt ervoor dat de meeste warmte die door het dak wordt opgenomen, kan worden afgevoerd voordat het het binnenplafond bereikt. Nogmaals, koelere lucht heeft de neiging om te zinken, dus het is belangrijk om alle ventilatieopeningen in uw kelder af te dichten om te voorkomen dat koele lucht naar buiten ontsnapt.

Door het huis te isoleren, zorgt u ervoor dat zodra de koeling is bereikt, de koeling niet wordt aangetast door ongewenste tocht die het huis binnenkomt of verlaat. Door scheuren en spleten af ​​te dichten, vooral die rond deuren en ramen en leidingen voor nutsvoorzieningen, blijft uw ruimte langer koel.

Het gebruik van ruiten, getinte ruiten of ruiten met een speciale UV-reflecterende coating voorkomt dat warmte via de beglazing van ramen en deuren in uw huis wordt opgenomen.

Warmteproductie overdag beperken

Het airconditioningsysteem dient om de binnenruimte te koelen door warmte af te voeren. Als er overdag één of meer continue warmtebronnen in huis worden gebruikt, draait het toestel nog een tijd door om de ingestelde temperatuur te bereiken. Apparaten, felle lichten en zelfs pc’s genereren tijdens normaal gebruik grote hoeveelheden warmte. Door het gebruik van verwarmingsapparaten en -apparaten overdag te beperken, kunt u energie besparen en overbelasting van het koelsysteem voorkomen.

huisdecoratie

Het is een bekend feit dat donkere kleuren, van muurverf tot stoffering en gordijnen, de neiging hebben om warmte op te nemen en vervolgens weer af te geven. Door je te settelen met reflecterende lichtgekleurde verf voor buitenmuren en pastelkleurige bekleding en gordijnen kan de warmteabsorptie tot een minimum worden beperkt. Door meubels uit de buurt van direct zonlicht te houden, wordt ook warmteabsorptie voorkomen. Door zware meubels uit de buurt van de ventilatieopeningen van de airconditioning te houden, kan de gekoelde lucht vrij circuleren.

Plafondventilatoren kunnen u helpen de zomerse hitte te vermijden, vooral wanneer ze worden gebruikt met airconditioning. Zodra de binnenkant koel genoeg is, kunt u een plafondventilator gebruiken om lucht naar alle delen van de kamer te laten circuleren.