Lieveheersbeestjes voor natuurlijke ongediertebestrijding van bladluizen

 

Lieveheersbeestjes

Heeft u een bladluisprobleem in uw tuin? U kunt bladluizen bestrijden door lieveheersbeestjes te gebruiken. Het is ideaal om lieveheersbeestjes in je tuin te introduceren zodra je bladluizen ziet voor natuurlijke ongediertebestrijding.

Bladluizen zijn een veel voorkomende plaag in de tuin en kunnen veel planten zoals rozen en bomen en ook groenten beschadigen. Bladluissoorten zijn bladluis en zwarte vlieg.

Het wordt aanbevolen om lieveheersbeestjes te kopen om in uw tuin te zetten om de populatie te vergroten voor een natuurlijke bestrijding van bladluizen.

Bladluizen beschadigen uw planten door het sap uit planten te zuigen, wat op zijn beurt de planten verzwakt, en het blad kan verkleuren en vallen. Bladluizen maken honingdauw die zwart wordt op de planten en plantenvirussen overbrengt die uw planten ruïneren.

Er zijn 3 biologische bestrijdingsmiddelen voor de natuurlijke bestrijding van bladluis. Ze omvatten larven van lieveheersbeestjes, gaasvlieglarven en sluipwespen.

Lieveheersbeestjeslarven zijn roofdieren die andere kleine insecten eten. Gaasvlieglarven eten kleine insecten waaronder kopen lieveheersbeestjes trips en jonge rupsen. Ten slotte zijn sluipwespen hele kleine wespen die eieren in bladluizen leggen en hun larven de bladluis bevrijden. Sluipwespen broeden razendsnel en vliegen rond op zoek naar bladluizen. Deze zijn ideaal voor gebruik in kassen.

Bij aankoop van lieveheersbeestjes vinden ze de bladluis meteen en leggen ze tot 20-50 eitjes per dag om het plaagprobleem onder controle te krijgen. De eitjes van het lieveheersbeestje komen meestal binnen 4-8 dagen uit, afhankelijk van het weer.

Om de beste prestaties van de lieveheersbeestjes te garanderen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen mieren zijn in het gebied waar de lieveheersbeestjes worden geplaatst.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *