Hoe u uw geestelijke gaven kunt bepalen

 

Geestelijke gaven zijn bedoeld om het lichaam van Christus te dienen om een grote missie te volbrengen. Drie categorieën van spirituele gaven omvatten de gaven van motivatie, dienstbaarheid en manifestatie. De gave van motivatie wordt vaak de gave van spreken genoemd, zoals evangelisatie en vermaning. De gave van dienstbetoon omvat meestal bedieningen die voorzien in behoeften, zoals het bedienen van voedsel- of informatiecommissies. De gave van manifestatie omvat de gave van genezing, tongentaal of elke andere gave die een zichtbaar of tastbaar resultaat heeft.

Leren welke gaven God je door de Heilige Geest heeft gegeven, is een levensveranderende ervaring. Weten welke gaven God je heeft gegeven, maakt het gemakkelijker om te bewegen in de richting van het doel waarvoor Hij je heeft geschapen. Als je niet zeker weet welke hobbyist ische gaven je hebt, zijn er stappen die je dichter bij het kennen van je doel kunnen brengen.

Stap 1 – luister naar je hart

Wat ben je het gelukkigst aan het doen? Waar ben je van nature goed in? Weten wat vreugde in je hart brengt, is de eerste stap om je spirituele gaven te ontdekken. Vaak gebruiken we onze gaven onbewust, maar op een veel kleinere schaal dan God wil dat we willen. Je natuurlijke reacties op situaties geven inzicht in je gaven. Degenen met de gave van vermaning beginnen onmiddellijk degenen in nood aan te moedigen, en degenen met de gave van voorbede wenden zich onmiddellijk tot gebed. Degenen die de gave van dienstbaarheid hebben ontvangen, zullen proberen werk te vinden dat hen van de last zal bevrijden. Observeer echt je hart. Het zal je niet op een dwaalspoor brengen zolang je God zoekt.

Stap 2 – Geestelijke gaven beoordelen

Na het observeren van het hart is de volgende stap evaluatie. Een zelfanalyse van uw sterke punten en interesses zal u helpen het specifieke gebied van de bediening voor uw talenten te begrijpen. Beoordelingen variëren afhankelijk van het aantal en de complexiteit van de vragen en de scoremethode, maar de resultaten zijn meestal relatief nauwkeurig. Beoordeling biedt slechts een basis en is niet bedoeld als vervanging van het zoeken naar God om geestelijke gaven te manifesteren. Het richt zich voornamelijk op gaven zoals geloof, wijsheid, onderscheidingsvermogen of andere eigenschappen die bedoeld zijn om God te verheerlijken. Gratis beoordelingen worden geleverd met directe resultaten op internet.

Stap 3 – Gebed

Als je denkt dat je een spirituele gave hebt ontdekt, vraag God dan om je ontdekking te bevestigen. De Bijbel zegt ons dat we alles moeten doen door gebed en smeking! Soms leren we hoe we dingen moeten doen en leren we bepaalde reacties, maar dat is niet onze ware gave. Het is God die een geschenk in je legt en je zal vertellen of je op de goede weg bent. Ook nadat je je gave hebt ontdekt, moet je blijven bidden. Gebed zal je helpen om trouw en nederig je gaven te gebruiken. Gebed zal je in staat stellen om eerlijk en met heel je hart in je gaven te wandelen.

Stap 4 – Weggeefactie

Nadat je je spirituele gave hebt ontdekt, leer je hoe je deze kunt gebruiken. De uitoefening van wat u denkt dat uw talenten zijn, is de laatste factor bij het bepalen of u al dan niet over talenten beschikt. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat voorbede je spirituele gave is, maar merkt dat je nooit iets kunt vinden dat de moeite waard is om voor te bidden, dan is het misschien niet echt jouw gave. Op deze manier, als je gelooft dat je de gave van vermaning hebt, maar je voelt dat de gave van vermaning in de weg zal staan, is dit misschien niet jouw gave. Als je denkt dat je een gave hebt, gebruik die dan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *