Een Xbox One resetten die klaar is om te verkopen

Of je nu een bug probeert op te lossen of je Xbox One verkoopklaar maakt, er zijn momenten waarop je je console moet resetten of een fabrieksreset op je Xbox One moet uitvoeren.

Een zachte reset of harde rust kan dit verhelpen als het bugs oplost, maar soms kan een volledige reset naar de fabrieksinstellingen nodig zijn. Als je het geluk hebt gehad om een ​​nieuwe Xbox te bemachtigen en een Xbox Verkopen One te plannen, wil je eerst een fabrieksreset uitvoeren. U zult dit willen doen ongeacht hoe u besluit te verkopen, hetzij aan een vriend of aan ons hier bij Mazuma.

Dus in dit artikel zullen we bespreken hoe je Xbox One zacht kunt resetten, hoe je Xbox One hard kunt resetten en tot slot hoe je een fabrieksreset op Xbox One kunt uitvoeren voor degenen die de console willen verkopen.

Hoe u uw Xbox One zacht kunt resetten

Een zachte reset wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt om meerdere bugs op te lossen, zoals bevriezingen of kleine glitches. Dit heeft invloed op uw gegevens en start in feite gewoon uw console opnieuw op. Als het scherm niet bevroren is, kun je dit doen met een controller of rechtstreeks vanaf de console.

Hoe u uw Xbox One zacht kunt resetten met een controller:

Druk op de Xbox-knop op je controller en wacht tot het menu verschijnt.
Selecteer ‘Restart the console’ voor de reset-optie, of ‘Turn off the console’ om volledig uit te schakelen.
Als u ervoor kiest om het uit te schakelen, drukt u nogmaals op de aan / uit-knop op de Xbox-knop om het daar een tijdje te laten voordat u het weer inschakelt.
Hoe u uw Xbox One zacht kunt resetten vanaf de console:

Houd gewoon de aan/uit-knop aan de voorkant van de console ingedrukt.
Om opnieuw op te starten, wacht u even voordat u nogmaals op de knop drukt.
Hoe u uw Xbox One hard kunt resetten
Sommige problemen zijn mogelijk moeilijker op te lossen en u moet mogelijk een volledige harde reset uitvoeren. Nogmaals, uw gegevens moeten veilig zijn, wat u niet wilt als u uw opgeslagen gegevens volledig wilt verwijderen en naar de oorspronkelijke instellingen wilt herstellen. Houdt je games, apps en opgeslagen gegevens volledig intact.

Een harde reset uitvoeren:

Houd de aan/uit-knop op de console 10 seconden ingedrukt.
Laat de Xbox los wanneer deze volledig wordt afgesloten.
Koppel de voedingskabel los van de achterkant van de console.
Wacht nog 10 seconden voordat u opnieuw verbinding maakt.
Schakel de console weer in met de aan/uit-knop.
Hoe u uw Xbox One kunt resetten
Als de andere benaderingen niet werken, of als u uw Xbox One verkoopt, moet u mogelijk alles opnieuw instellen en verwijderen. Dit proces verwijdert al uw gegevens, inclusief opgeslagen bestanden, games en apps. U kunt uw console echter opslaan, dus het is het proberen waard als u problemen probeert op te lossen. Wanneer je je console recyclet of verkoopt, wil je dit proces ook doorlopen om er zeker van te zijn dat de fabrieksinstellingen worden hersteld.

Het duurt maar een paar stappen.

Zorg ervoor dat je console is ingeschakeld
Houd de ‘Home’-knop op je controller ingedrukt.
Selecteer het menu Instellingen (aangegeven door een tandwielpictogram)
Navigeer vervolgens naar Systeemkoppelingen > Console-informatie.
Selecteer ‘Console opnieuw instellen’.
Dan krijg je andere opties te zien. Druk op ‘Reset and Remove All’ om de console te resetten.
Wacht tot je console is hersteld.