Angst Paniekstoornis – wat gebeurt er met mij?

Je ademhaling versnelt plotseling, maar je bent nauwelijks in staat om op adem te komen. Misselijkheid en duizeligheid combineren met een hyperopgeblazen hartslag. De omgeving lijkt om je heen in te storten. Je trilt en trilt. Een zware hoofdpijn en bonzen begint. Je bent gedestabiliseerd en angst en onzekerheid schieten zwaar door je hoofd.

De angst paniekaanval is net begonnen.

Vrouwen hebben bijna twee keer zoveel angst-paniekstoornis dan mannen, met naar schatting 2 tot 3 miljoen Amerikanen die technieken onderzoeken om angst te overwinnen. Angst-paniekaanvallen beginnen meestal in de vroege volwassenheid en kunnen, tenzij geïdentificeerd en behandeld met ofwel psychiatrische counseling of medische xanax 1 mg kopen zonder bitcoins of kruideninterventie, zich verbreden en verdiepen tot diepgaand levensveranderende fobieën en geritualiseerd en zelfbeperkend gedrag.

Wat zijn “typische” angst paniekaanval fysieke symptomen? Wat anderen zien, en wat patiënten ervaren, is de knagende verplettering van angst en onzekerheid… onmiddellijk antisociaal en reactief gedrag als de paniekaanval de patiënt ertoe aanzet zijn toevlucht te zoeken.

Angstaanval “triggers” kunnen van alles zijn. Spinnen, randen en hoogten van kliffen, liften, onderdompeling in water, echtscheiding, spreken in het openbaar, iemand tegenkomen die je niet mag of die je heeft geprovoceerd. Eerste antwoord? vermijding. Tweede en derde reactie? Onmiddellijke angstaanval, met een volledig fysiologisch spel van stresssignalering naarmate de hartslag stijgt, de ademhaling moeilijk wordt, het gezichtsvermogen achteruit gaat, duizeligheid begint. van stresshormonen, waaronder cortisol en corticotropine.

Isolatie en asociaal gedrag is niet zozeer extern gericht als wel zelfgestuurd om een “veiligheidsmarge” te creëren waar stressfactoren op afstand kunnen worden gehouden.

Bronnen van stress leiden tot angst-paniekstoornis. Tegen de tijd dat obsessief-compulsief gedrag begint, is de lijder aan de angststoornis goed op weg naar een aanhoudende chronische aandoening. Het is duidelijk dat het verwijderen van belangrijke “triggers” van cruciaal belang is om angst te overwinnen.

Hoe zit het met “onderliggende oorzaken”? Depressie, alcohol- en drugsverslaving en -misbruik, aanhoudende stress, slechte slaap en spijsvertering creëren de optimale omstandigheden die een persoon kwetsbaar maken voor een paniekaanval.

Natuurlijke angst remedie opties. Voor veel slachtoffers van paniekaanvallen zorgen de agressieve chemische overlappingen van voorgeschreven medicijnen, hun grove interferentie met zoveel lichaamsfuncties en hormonale balans, ervoor dat mensen op zoek gaan naar alternatieve oplossingen, waaronder acupunctuur, meditatie, lichaamsbeweging en zelfs vermeende angstkruiden.

Van natuurlijke serotonine- en norepinefrinesupplementen is aangetoond dat ze productief zijn bij het creëren van langdurige remming van angst, paniekaanvallen en depressie. Het in evenwicht brengen van de serotonineniveaus zorgt voor rust en een betere nachtrust.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *