Alles wat u moet weten over boottochten

 

Een boottocht is een vakantie als geen ander. Een plek midden in de natuur, waar je kunt reizen wanneer je maar wilt, in je eigen tempo.

Het feit dat ze misschien niet veel tijd op de boot hebben doorgebracht, zorgt er vaak voor dat mensen terugschrikken voor het boeken van boottochten, maar echt, u hoeft zich geen zorgen te maken. bootsloten trips kunnen door iedereen worden genoten, van de meest ervaren watersporters tot complete beginners.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over boottochtvakanties.

Heb ik een licentie nodig?

Voor het besturen van een boot is geen vergunning vereist. Als je een boot huurt bij een vakantiebedrijf, krijg je een handleiding mee waarin alle regels van de vaarweg worden uitgelegd, een beetje zoals de wegcode, maar dan veel eenvoudiger. Een goed vakantiebedrijf zorgt ervoor dat u helemaal tevreden bent met wat u met de boot doet voordat u vertrekt.

Waar haal je vers water?

De cabine heeft een volle watertank en er wordt warm water geleverd aan de douches en keukens. Je kunt het waterreservoir indien nodig tijdens het reizen bijvullen. Openbare ligplaatsen zorgen voor vers water tegen een kleine vergoeding.

Wat dacht je van een slot?

Sloten zijn een van de charmes van boottochten en zijn gemakkelijk te gebruiken. Stuur de boot met het slot en gebruik de houten paal om de deur achter de boot te sluiten. Een L-vormige handgreep voor het opwinden wordt bij de boot geleverd en kan worden gebruikt om de peddeldeuren op verschillende poorten te openen. Deze laten water naar buiten of naar binnen om het waterniveau te veranderen.

Open vervolgens de deur en sluit de deur en deur in het slot voordat je naar buiten gaat en naar buiten gaat.

Als u in Europa vaart en op de grotere rivieren en kanalen zoals de Theems, Cambridgeshire Channel en Caledonian Canal, zijn er slotenmakers die het werk voor u kunnen doen. Er zijn geen sluizen op de Norfolk Broad, een populair vakantienetwerk van kanalen en rivieren.

Sluizen zijn een van de geneugten van boottochten en trekken vaak veel publiek, vooral bij het passeren van overvolle sluizen zoals de Londense Camden.

Waar stoppen?

Raadpleeg de boordhandleiding voor informatie over afmeerlocaties en laat u de juiste afmeermethode zien. Een populaire ankerplaats is een pub aan het water. Er is niets beters dan op een zomerse dag naar een landelijke pub te gaan, te lunchen en een pint te drinken aan het water.